Aproape 400 de pacienți cu boli grave au primit consiliere și suport în strângerea de fonduri pentru tratamente și intervenții chirurgicale în străinătate • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Aproape 400 de pacienți cu boli grave au primit consiliere și suport în strângerea de fonduri pentru tratamente și intervenții chirurgicale în străinătate

București, 13 iunie 2018 – Începând din mai 2017 și până acum, aproape 400 de persoane cu boli grave au primit îndrumare socio-medicală și suport constând în informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care se confruntă, în cadrul proiectului „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”, derulat de Asociația M.A.M.E. Proiectul este susținut de Fundația Vodafone România printr-o finanțare de 92.000 de lei. Suportul acordat celor aproape 400 de beneficiari a vizat accesarea unor servicii psiho-socio-medicale din țară și din străinătate, precum și strângerea fondurilor necesare acoperirii tratamentelor sau a unor intervenții chirurgicale efectuate în afara țării, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS.

„Fundația Vodafone România finanțează în fiecare an proiecte care se adresează persoanelor cu boli grave. Parteneriatul cu Asociația M.A.M.E. este unul de lungă durată, în cadrul căruia oferim împreună o șansă în plus pacienților din toată țara care suferă de astfel de afecțiuni‟, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

„Serviciile de informare și îndrumare asigurate în cadrul acestui proiect le oferă pacienților acces la un mecanism de strângere de fonduri simplu, ușor de utilizat de către donatori. Este un mecanism gândit pentru cei ce doresc să se implice la nivel individual pentru a ajuta persoanele care au nevoie de bani pentru a-și redobândi sănătatea‟, a declarat Maria Culescu, Președinte fondator al Asociației M.A.M.E.

De la lansare, în 2013, până acum, proiectul „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți” a avut în total peste 1.000 de beneficiari, pacienți adulți diagnosticați cu boli grave. Dintre aceștia, 50 au fost eligibili pentru alocarea unui număr scurt de SMS pentru donații. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea unei astfel de campanii au primit consultanță în vederea accesării altor metode de strângere de fonduri. În urma suportului de care au beneficiat, alte 200 de persoane au reușit să strângă integral fondurile de care aveau nevoie. În toți cei cinci ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donațiilor strânse astfel pentru pacienții cu boli grave ajungând la peste 900.000 de euro, bani folosiți pentru plata unor tratamente și investigații medicale la clinici în străinătate.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.   În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociația M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație) este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 9 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici. A derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME

Scroll to Top