120 de copii din județul Iași au fost consultați în primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

București, 7 august 2017 – În perioada 14 – 18 iulie 2017, o unitate stomatologică mobilă a acordat consultații gratuite pentru 120 de copii din cinci sate aflate în județul Iași (Lungani, Sineşti, Voineşti, Dagâța, Fântânele). Inițiativa a fost lansată în cadrul proiectului „Zâna Merciluţă”, acesta fiind primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite pentru copii care reprezintă cazuri sociale şi medicale. Proiectul „Zâna Merciluţă” a fost derulat de Merci Charity Boutique şi finanţat de Fundaţia Vodafone Romȃnia cu peste 170.000 de lei.

Proiectul este unul dintre cele șase finanțate de Fundația Vodafone România în cadrul programului “Fondul pentru fapte bune” și a prevăzut dotarea unui vehicul de tip dubă cu echipamentele necesare unui cabinet stomatologic mobil.

„Estimările recente arată că, la nivel național, 83% dintre copiii de peste 6 ani au carii. Pentru cei aflați în comunități rurale defavorizate, accesul la serviciile medicale a devenit un lux, fie din considerente financiare, fie din cauza  distanţelor mari pe care trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la un cabinet. În ultimii doi ani, multe cabinete stomatologice de stat s-au închis. Toate aceste dificultăți ne-au determinat să investim în dotarea unei unități mobile care să se poată deplasa prin țară și să ofere consultații stomatologice pentru acești copii”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

“Ne dorim ca acești copii să aibă un zâmbet sănătos, fără dureri, să le putem oferi suportul profilactic de care au nevoie. Vom continua acest demers, pentru a face posibilă existența unităților mobile în mai multe zone. Nevoia unor astfel de cabinete mobile pentru copii și adulți aflați în zone defavorizate, persoane care au nevoie de ajutor, este foarte mare,” a declarat Alina Ţiplea, Preşedintele Asociației Merci Charity Boutique.

În prima deplasare a cabinetului mobil în cele cinci sate din județul Iași, cei 120 de copii au fost consultați de un medic stomatolog voluntar. Cazurile identificate cu afecțiuni stomatologice grave sunt trimise la cele mai apropiate cabinete stomatologice, transportul fiind asigurat de voluntari, iar costurile respective acoperite de asociație.

Până la finalul anului, peste 1.200 de copii din zone dezavantajate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, precum și copii reprezentând cazuri sociale din

București, vor beneficia de suportul acordat prin acest proiect.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt accesibile pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit înființată în 2012, al cărei scop este să acorde sprijin cauzelor umanitare, prin proiecte de sănătate şi educaţie, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Informaţii despre proiectele asociației sunt disponibile pe www.mercicharity.ro. Mai multe detalii despre proiectul „Zâna Merceluță”, pe www.zanamerciluta.ro

Read in english

Currently not available