Tehnologie pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire

Proiect: SOS surdo-muți
Partener: Asociația Samaritenilor din România
Beneficiari: Persoane cu deficiențe de auz și vorbire care au nevoie de ajutor în situații de urgență
Localizare: Mureș, Oradea, Arad, Brăila, Iași, București, Constanța, Satu-Mare, Sălaj, Timișoara, Bacău, Sibiu, Neamț, Călărași, Tulcea, Botoșani, Suceava
Anul lansării: 2014
Buget: 333.088 lei

Scopul proiectului:

Realizarea unui sistem de comunicare și avertizare în timp real, care asigură autonomia persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire, facilitând solicitarea de ajutoare de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.

Problema:

În lipsa unui interpret mimico-textual, oamenii cu deficiențe de auz și vorbire nu pot solicita ajutor în situații de urgență.

Soluția:

Dezvoltarea unui sistem de comunicare și avertizare în timp real, prin care persoanele cu aceste deficiențe să poată solicita ajutorul. Aplicația „SOS surdo-muți” permite transmiterea mesajelor predefinite care conțin informații vitale pentru sănătatea utilizatorului, către dispecerat.

Destinat unui număr de 21 000 de surdo-muţi din Romania, acest proiect este gândit exclusiv pentru această categorie. Fiecare persoană poate beneficia de aplicaţia destinată surdo-muţilor pe baza unui formular prin care îşi exprimă acordul de a instala aplicaţia pe telefonul propriu şi prin care medicul de familie certifică bolile cronice de care suferă beneficiarul, inclusiv handicapul care îl include în această categorie. Acest formular este transmis de Filiala judeţeană a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România de care aparţine fiecare surd.

Resurse și echipamente:

– 40 de filiale ale Asociației Naționale a Surzilor din România
– 5 voluntari implicați în activitățile asociației
– 600 de telefoane inteligente
– 8 calculatoare desktop
– 2 tablete

Rezultate:

– 30 vieți salvate
– 3.760 apeluri înregistrate de la persoane cu deficiențe de auz
– 855 intervenții ale echipajelor de salvare
– 710 beneficiari cu deficiențe de auz

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității