Tehnologie pentru copii cu epilepsie

Proiect: „Epilepsia se poate vindeca”
Partener: Asociația Neurocare
Beneficiari: Pacienții secției de Neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Copii Victor Gomoiu
Localizare: București
Anul lansării: 2015
Buget: 598.541 lei
Scopul proiectului: Creșterea calității vieții copiilor cu diagnostic de epilepsie, prin individualizarea
tratamentului cu ajutorul monitorizării de lungă durată a electroencefalogramelor (EEG).

Problema:

– Diagnosticarea corectă a epilepsiei necesită efectuarea unui EEG de somn nocturn, complementar celui de veghe, dar aparatul EEG din dotare nu permitea înregistrarea în somn.
– <2h = timpul în care aparatul EEG din dotarea spitalului putea face înregistrări. - sub 24h = timpul acoperit de aparatul digital EEG wireless NicOne, achiziționat în cadrul programului Mobile for Good. - Diagnosticarea corectă a epilepsiei în cazul categoriilor extrem de necomplianti, nedeplasabili, sau care necesită o monitorizare mai lungă 48 de ore presupune efectuarea de EEG pe o perioadă îndelungată, atât de veghe cât și de somn, fără a fi nevoie ca pacientul să fie deplasat, influențat de stress-ul pătrunderii într-un mediu necunoscut, sau limitarea mișcărilor timp de mai multe zile. Echipamente:

– 2 aparate digitale EEG wireless NicOne w32 și w64 (numărul canalelor de înregistrare)
– 1 aparat digital de EEG în regim ambulator, care oferă o autonomie nelimitată a copilului în timpul înregistrării, ceea ce permite efectuarea activităților lui obișnuite, culegerea datelor fiind făcută prin sistem holter.

Rezultate:

– 800 de copii
– Obținerea de înregistrări de calitate, fără ca pacientul să mai fie nevoit să stea culcat pe perioada înregistrării;
– Rezultate fidele realității în cazul oricărei categorii de vârstă și oricărui tip de epilepsie, fără compromisuri
– Înregistrări EEG de veghe la sugari, extrem de necesare pentru diagnosticarea epilepsiei la această vârstă;
– Identificarea cu mai multă precizie a focarului epileptic, copilul putând fi trimis spre evaluare prechirurgicală în vederea excizării zonei de focar, metodă care poate aduce vindecarea;
– Individualizarea tratamentului, ceea ce duce la creșterea calității vieții copilului;
– Limitarea diagnosticului fals de epilepsie și a implicațiilor lui sociale.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității