Echipele secțiilor de terapie intensivă nou-născuți Constanța și Marie Curie București colaborează într-un program special de schimb de experiență • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

• 30 de medici și asistente din echipa de la Constanța se vor familiariza cu practicile și echipamentele de ultimă generație ale Secței de Terapie Intensivă Nou-Născuți Marie Curie

București, 26 octombrie 2017 – Medicii și asistentele secțiilor de terapie intensivă nou-născuți Constanța și Marie Curie București colaborează în cadrul unui program de schimb de experiență concentrat pe practica medicală ce integrează aplicarea soluțiilor de telemedicină în îngrijirea micilor pacienți. În cadrul programului, derulat în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018 și structurat în sesiuni de două și patru săptămâni, 30 de medici și asistente de la Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța vor veni la București pentru a lucra alături de echipa de la Marie Curie, folosind echipamentele moderne aflate în dotarea de aici, inclusiv soluția de telemedicină implementată în 2013 printr-un proiect sprijinit de Fundația Vodafone România. Ei vor participa la toate protocoalele medicale desfașurate zilnic în secție sub îndrumarea Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Marie Curie. Anual, 400 de nou-născuți primesc îngrijire medicală la cele mai înalte standarde în secția de la Marie Curie.

Schimbul de experiență face parte din proiectul de renovare și modernizare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța, prioritatea anului 2017 pentru Fundația Vodafone România. Proiectul este realizat după modelul celui de la Spitalul Marie Curie, unde o aripă a clădirii a fost construită de la zero în 2013, tot cu sprijinul fundației. În urma intervenției, unitatea de la Marie Curie a devenit cea mai modernă secție de acest tip din sud-estul Europei. După modelul de la Marie Curie, și secția de la Constanța va fi dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Prin colaborarea dintre echipele celor două spitale se urmărește ca, în final, proiectul de succes de la Marie Curie să fie replicat integral la Constanta, inclusiv la nivelul experienței practice de lucru cu echipamentele medicale moderne, al modelelor de bună practică în domeniu medical și în organizarea activității în secție.

La finalul proiectului, noua Secție de terapie intensivă nou-născuți Constanța va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină.

Proiectul de renovare a Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța este derulat printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociația Dăruiește Aripi este o organizaţie non profit dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul public de sănătate românesc. Asociaţia își propune implementarea unor proiecte în domeniul medical, cu scopul de a îmbunătăți șansele de vindecare și supraviețuire ale pacienților. Dăruiește Aripi a construit în cadrul Spitalului Județean Constanța Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică, dedicată diagnosticării, tratării și monitorizării copiilor bolnavi din zona de Sud-Est a României. Mai multe detalii pe http://www.daruiestearipi.ro/ și https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/.

Asociația Inima Copiilor există și ajută copiii cu boli grave, în special cardiace, din 2006. Asociația a construit la Spitalul Marie Curie cele mai moderne spații medicale din sistemul public de sănătate: Centrul de Excelență pentru Cardiochirurgie (proiect în valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro strânși și investiți de Inima Copiilor) și Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți (un proiect de peste 2,1 milioane de euro realizat cu susținerea Fundației Vodafone România, la care asociația a contribuit cu peste 700.000 de euro), care va fi completată anul acesta cu prima bancă de lapte matern din România. Asociația a renovat la același spital secțiile de cardiologie și neurochirurgie, a amenajat și dotat sala de operații pentru neurochirurgie și continuă să susțină, inclusiv financiar, secțiile construite și zeci de mici pacienți care au nevoie de ajutor. Mai multe detalii pe http://www.inimacopiilor.ro/ și https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

Read in english

Currently not available