Echipament performant pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

Partener: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
Beneficiari: copii, pacienți ai spitalului Grigore Alexandrescu
Localizare: București
Anul lansării: 2014
Buget: 225.000 lei

Scopul proiectului:

Dotarea Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II a Spitalului Grigore Alexandrescu cu un ecocardiograf nou și performant.

Problema:

Vechiul ecocardiograf din dotarea departamentului de cardiologie pediatrică al Spitalului Grigore Alexandrescu a fost folosit intensiv, cu rezultate foarte bune, încă din 1997. La începutul anului 2014 ecocardiograful s-a defectat iremediabil, afectând grav activitatea departamentului și posibilitățile de diagnoză și tratament ale copiilor internați: nou-născuți cu malformații grave cu risc vital, copii operați pe cord care aveau nevoie de controale periodice sau copii care urmau să fie supuși unor intervenții chirurgicale cardiace.

Situația creată era deosebit de gravă, având în vedere că numărul de specialiști în cardiologie pediatrică este oricum foarte mic, iar în București există doar două centre în care pot fi evaluați copii cu probleme cardiace de orice vârstă: Spitalul Marie Curie și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Soluția:

Fundația Vodafone România a intervenit în această situație de urgență, dotând Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II a Spitalului Grigore Alexandrescu cu un ecocardiograf nou și performant, modelul Electric Vivid S5. Această achiziție a soluționat situația celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic în Spitalul Grigore Alexandrescu și care în lipsa ecocardiografului erau redirecționate spre Spitalul Marie Curie, unde lista de așteptare ajunsese la 5 luni.

Rezultate:

Anual, 6.000 de pacienţi ai Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu – internaţi, ambulatori sau cu situaţii de urgenţă, pot beneficia de noile echipamente finanțate de Fundația Vodafone România.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității