Caravana mobilității

Partener: Fundația Motivation România
Beneficiari: persoane cu dizabilități motorii
Localizare: localități izolate din județele Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea
Anul lansării: 2014
Buget: 213.919 lei

Scopul proiectului:

Îmbunătățirea mobilității persoanelor cu dizabilițăti și creșterea încrederii lor în forțele proprii

Problema:

Pentru persoanele cu dizabilități fizice, un scaun rulant este singura șansă la o viață trăită activ și cu demnitate, singura șansă la independență. În România însă, una din cinci persoane cu dizabilități nu are și nu își poate permite un scaun rulant, după cum arată un studiu realizat în 2010 de Societatea Academică din România.

Soluția:

În 2014 am derulat proiectul pilot “Caravana Mobilității” prin intermediul căruia 105 de adulți și copii cu dizabilități locomotorii din localități izolate din România au primit echipamente de mobilitate personalizate, sau au beneficiat de repararea gratuită a echipamentelor pe care le foloseau deja. Un atelier mobil de scaune rulante s-a deplasat în 2014 în cinci localități izolate, fără acces la servicii și asistență de specialitate, din județele Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea.

Resurse:

O echipă multidisciplinară formată dintr-un kinetoterapeut, un asistent medical, un tehnician specializat în reparații și adaptări de scaune rulante și un instructor de viață independentă, utilizator de scaun rulant.

Rezultate:

– 105 de adulți și copii au primit echipamente gratuite de mobilitate personalizate
– 105 de persoane cu dizabilități au primit evaluări și recomandări medicale și kinetoterapeutice și, totodată, instruire pentru o viață independentă

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității