Build for Tomorrow

Proiect: Build for Tomorrow
Beneficiari: familii tinere cu copii, care locuiesc in conditii improprii si au dificultati materiale majore
Localizare: national
Anul lansarii: 2007
Buget: 6.417.000 lei

Problema:

In ultimii ani, conform surselor guvernamentale, nevoia de noi locuinte in Romania se cifra la 1.000.000 de case. In contextul noilor conditii socio-economice, se estimeaza ca un numar de 150.000 de familii din Romania locuiesc in conditii inumane si nu au acces la o locuinta simpla, decenta si sanatoasa. Locuirea in conditii decente este un drept fundamental al omului si fiecare roman trebuie sa locuiasca intr-un camin sigur si decent.

Solutia:

Fundatia Vodafone Romania sustine – financiar si prin intermediul voluntarilor – constructia de case sociale. Impreuna cu partenerii sai, Fundatia Vodafone Romania a reusit sa construiasca un model real de implicare sociala, a reusit sa schimbe mentalitati si fara indoiala destinele multor oameni din Romania care isi pierdusera speranta intr-o viata mai buna.

Rezultate:

Timp de o saptamana, in fiecare an, aproximativ 300 de voluntari angajati ai companiei Vodafone merg pe santier pentru a construi case pentru familii sarace, fara locuinta.

Beneficiarii caselor sunt in mare parte familii tinere cu copii, care locuiesc in conditii improprii in locuinte mici si aglomerate (beciuri, spatii improvizate, garsoniere) si au dificultati materiale majore.

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase in 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Pitesti, unde locuiau 11 familii. In 2008, Fundatia Vodafone Romania a construit 10 case pentru familii sarace din Cluj, iar in 2009 a sprijinit financiar si cu voluntari constructia a 43 de case in judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamt, Prahova, Timis si Suceava.

Un an mai tarziu, santierul s-a mutat in zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate in urma inundatiilor din 2010. In acea perioada, Fundatia Vodafone a renovat 80 de case in Bacau, Botosani si Dorohoi si a reconstruit o scoala pentru clasele I-VIII afectata de inundatii in comuna Ibanesti, judetul Botosani.

In 2011, Fundatia a construit alte 9 case pentru familii sarace din Baltesti (Prahova), punand astfel bazele unei comunitati intregi, ai caror membri traiesc astazi in locuinte decente.

In 2012, Fundatia Vodafone Romania a construit 4 case in Cristian, judetul Brasov, si alte 4 case in Preajba, judetul Dolj.

Cu ajutorul a 300 de voluntari, in 2013 alte 4 familii din Brasov au primit locuinte in localitatea Cristian, fapt ce a dus la formarea unui mini-cartier in Cristian, o comunitate formata din 8 familii cu 18 copii care au primit o casa si sansa la o copilarie decenta si fericita.

In 2015, peste 400 angajati ai Vodafone Romania au participat ca voluntari intr-un proiect de constructie de case pentru patru familii defavorizate in localitatea Cristian, judet Brasov.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității